Care este cel mai bun tensiometru digital și cum să-ți măsori corect tensiunea

În momentul de față, tensiometrele digitale de brat moderne sunt cele mai utilizate aparate de măsurat tensiunea la domiciliu. Spre deosebire de aparatele clasice, tensiometrele digitale sunt foarte ușor de utilizat deoarece nu necesită cunoștințe medicale avansate pentru măsurarea tensiunii arteriale.

Tensiometrul digital se poziționează fie pe braț, fie la încheietura mâinii și este recomandat pacienților de orice vârstă care doresc să-și măsoare tensiunea fără necesitatea unei vizite la cabinetul medical. Acest aparat afișează valorile tensiunii, împreună cu pulsul, pe un ecran electronic ușor de citit și interpretat.

Iată cum să utilizați corect un tensiometru digital pentru a vă asigura că rezultatele sunt corecte. Urmărind aceste sfaturi vă asigurați că nu apar erori la măsurare.

  1. Alegeți un tensiometru digital de calitate (găsiți câteva recomandări mai jos).
  2. Poziționați mâna stângă pe masă, cu palma în sus. Pentru tensiometrul la încheietura mâinii, manșeta tensiometrului trebuie plasată la o distanță de aproximativ 2 cm de palmă.
  3. Strângeți bine manșeta și porniți tensiometrul. În cazul tensiometrului poziționat la încheietura mâinii, ridicați apoi mâna și duceți-o la umărul opus. În poziția de măsurare, aparatul trebuie să se afle în dreptul inimii. Este important să nu vorbiți și să nu vă mișcați.
  4. Pentru relaxarea brațului pe care este pus tensiometrul, sprijiniți cotul acestuia pe masă (poziționare pe braț) sau în mâna dreaptă (poziționare la încheietura mâinii).
  5. Așteptați până când aparatul scoate un sunet (ca un bip) care anunță finalul măsurătorii.
  6. Rezultatele vor fi afișate pe ecran. Recomandăm pacienților să-și noteze valorile fiecărei măsurători într-un carnețel. Prezentați medicului carnețelul la fiecare vizită medicală.

Măsurarea tensiunii arteriale la domiciliu nu este complicată. Complicată este, însă, întrebarea: „Care este cel mai bun tensiometru?” Există nenumărate mărci producătoare, precum și modele, caracteristici, și funcții suplimentare.

De exemplu, tensiometrul Omron M2 Basic este un tensiometru de braț complet automat, simplu și ușor de folosit. Oferă o măsurare exactă și rapidă a tensiunii arteriale, afişând simultan rezultatele măsurătorii pentru sistolă, diastolă și puls. De asemenea, aparatul prezintă și simbol indicator de hipertensiune care pâlpâie pe ecran în cazul unor măsurători critice. În plus, marca Omron este una din mărcile consacrate în domeniu.

Tensiometrele Microlife oferă un raport optim calitate-preț, tehnologia lor fiind dezvoltată în Elveția. Recomandările noastre sunt două modele care detectează bătăile neregulate ale inimii: tensiometrul BP A150-30 AFIB care are adaptor de priză inclus pentru precizie maximă și tensiometrul BP B1 Classic, ambele validate clinic de BHS (British Hypertension Society), instituție care validează toate produsele vândute în Marea Britanie și Irlanda. Performante și de calitate, aceste aparate prezintă un ecran LCD mare, cu afișaj ușor de citit. Datorită senzorului încorporat, fiecare tensiometru exprimă acuratețe în măsurare. În afară de inflația automată și de timpul scurt de măsurare, aceste aparate memorează, de asemenea, valoarea ultimelor 30 de măsurători.

În cele din urmă, recomandarea noastră este ca atunci când vă măsurați tensiunea, să utilizați adaptorul pentru priză care este inclus gratuit la unele modele, iar pentru alte modele trebuie achiziționat separat, pentru a se evita erorile datorate descărcării bateriilor. Multă sănătate!

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Creeaza un cont nou