Tensiometre

Tensiometrele sunt folosite pentru a evalua starea generala de sanatate a unei persoane sau pentru a monitoriza evolutia unor afectiuni cardiovasculare. Aparatele de luat tensiunea, dupa cum mai sunt cunoscute, sunt utilizate atat de catre pacienti, cat si de catre profesionistii din domeniul sanatatii.

Exista mai multe tipuri de tensiometre disponibile pe piata: modele manuale, semi-automate si complet automate. Tensiometrele manuale necesita utilizarea unui stetoscop pentru a asculta sunetul pulsului si a determina valorile tensiunii arteriale. Tensiometrele semi-automate au o manseta gonflabila care trebuie sa fie umflata manual, in timp ce tensiometrele automate utilizeaza senzori pentru a masura tensiunea arteriala.

Tensiometrele profesionale sunt de obicei folosite de medici in clinici, spitale sau alte centre medicale, spre deosebire de tensiometrele digitale de brat, care sunt utilizate mai mult la domiciliu. Tensiometrele digitale au de asemenea functii suplimentare, cum ar fi stocarea datelor pacientului, memorie pentru mai multe masuratori sau conectivitate la PC.

Indiferent de tipul de tensiometru utilizat, este important ca dispozitivul sa fie utilizat in conformitate cu instructiunile producatorului, pentru a obtine rezultate precise si fiabile. De asemenea, este important sa se efectueze masuratori regulate ale tensiunii arteriale pentru a monitoriza starea de sanatate a unei persoane si a detecta cat de devreme posibil eventualele probleme cardiovasculare.

Cum aleg un tensiometru?
   

Pentru o masurare precisa la domiciliu, alege un tensiometru fiabil si precis de la un producator consacrat cum este Riester sau ERKA pentru tensiometre manuale si Omron sau Microlife pentru tensiometre digitale. De asemenea, este indicat sa alegi un tensiometru digital care este validat clinic prin principalele protocoale de validare clinica: BHS (Societatea Britanica de Hipertensiune Arteriala) si ESH (Societatea Europeana de Hipertensiune).

Care este cel mai bun tensiometru?
   

In momentul de fata, tensiometrele digitale de brat sunt cele mai utilizate aparate de masurat tensiunea la domiciliu. Spre deosebire de tensiometrele manuale, tensiometrele digitale sunt usor de utilizat deoarece nu necesita cunostinte medicale avansate pentru masurarea tensiunii arteriale.

Creeaza un cont nou