Mingile ortopedice - perfecte pentru reabilitare

Aparute in anul 1963, mingile ortopedice sunt realizate dintr-un elastic moale, cu un diametru intre 35 si 85 cm si umplute cu aer. Presiunea aerului poate fi schimbata prin indepartarea tijei supapei, astfel permitand umplerea cu aer sau dezumflarea acesteia, avand ca rezultat o minge mai putin maleabila.

Mingile ortopedice sunt utilizate cel mai des in fizioterapie, reabilitare, exercitii fizice, si pentru formare atletica.

Avantajul principal al exercitiilor cu mingi ortopedice fata de exercitiile pe o suprafata stabila este faptul ca suprafata instabila a mingilor ortopedice solicita un numar mai mare de muschi pentru a realiza exercitiile.

Pe langa implicarea mai multor grupe de muschi, mingile ortopedice sunt benefice si datorita faptului ca reduc durerile de spate si durerile musculare din timpul exercitiilor.

Unele mingi sunt realizate suprafata cu tepi care ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine, stimuleaza zonele reflexogene, dezvolta perceptia senzoriala si sunt utile pentru masaj si tonifiere dupa fracturi/paralizii.

Alegerea se face in functie de greutatea si inaltimea pacientului, optiunile fiind de:

  • 55 cm pentru o inaltime cuprinsa intre 1,25 - 1,50 m;
  • 65 cm pentru o inaltime intre 1,50 - 1,75 m;
  • 75 cm pentru inaltimea de 1,75 - 1,80 m.

Pe langa implicarea mai multor grupe de muschi si reducerii durerilor de spate si musculare din timpul exercitiilor, recomandam mingile ortopedice si pentru a atenua impactul negativ asupra articulatiilor al exercitiilor fizice efectuate pe suprafete rigide.

Pentru a alege dintr-o gama variata de mingi ortopedice, va punem la dispozitie site-ul Neomed.ro.

Sursa foto: aici.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Creeaza un cont nou